Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Memorial Democràtic  > La institució
 

El Memorial Democràtic

Memorial Democràtic
El Memorial Democràtic és una institució de tothom i per a tothom.

És una institució pública que té per missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya (1931-1980), en concret la Segona República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil i les víctimes per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, així com la repressió a persones i col·lectius per part de la dictadura franquista —incloent-hi la llengua i la cultura catalanes—, l’exili i la deportació.

El Memorial Democràtic rememora la lluita antifranquista i la transició a la democràcia fins a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya. Posa al centre de la seva activitat la dignitat de la persona, els valors democràtics i el respecte pels drets humans, perquè la barbàrie no es torni a repetir ni aquí ni enlloc.


Competències

En el seu article 54, l’Estatut determina que la Generalitat i els altres poders públics han de vetllar pel  coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya, com a patrimoni col·lectiu que testimoni la resistència i la lluita pels drets i les llibertats democràtiques

El Memorial Democràtic és l’organisme que dóna resposta a aquest article de l’Estatut. És una institució de tothom: persones, entitats i organismes que tenen la voluntat de recuperar la nostra memòria històrica.

Organigrama

Organigrama del Memorial Democràtic


Data d'actualització: 15.05.2009