Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Taller artístic amb Francesc ...
 
Divendres, 31 de març de 2017

Taller artístic amb Francesc Ruiz

Activitat paral·lela de l’exposició ‘Patufet en guerra’


Francesc Ruiz

L’artista Francesc Ruiz oferirà un taller artístic a alumnes de Belles Arts de la Universitat de Barcelona dimecres, 5 d’abril, al Memorial Democràtic.

Els estudiants visitaran l’exposició “Patufet en Guerra. La il·lusió de la normalitat” amb el doctor en Història i tècnic del Memorial Democràtic Josep Lluís Martín i Berbois. Posteriorment realitzaran el taller de creació amb Francesc Ruiz.

El taller gira al voltant de la idea de construir individualment una publicació a modus de fanzine. Els joves treballaran amb total llibertat explorant el que podria ser una versió contemporània d’una revista adreçada al públic juvenil i infantil, com va ser en Patufet. La particularitat és que, a mida que avanci l'exercici, s'aniran imposant una sèrie de constriccions físiques i conceptuals que aniran limitant la creació d'aquest fanzine fins acabar impedint totalment la seva elaboració.

El taller serà un espai compartit on s'introduiran diferents estratègies extretes d'alguns dels principals corrents renovadors del còmic contemporani. Per una banda, la incorporada per Scott McCloud i la popularització del "24 h comic day" i per una altra banda l'aportada per les tècniques constrictives del col·lectiu francès OUBAPO (Ouvrier de Bande Dessinée Potentiale - Taller de còmic potencial).

Vols que els estudiants del teu centre educatiu facin aquest taller?
Si ets professor i estàs interessat, contacta amb nosaltres. El taller s'adreça i adapta a diferents grups, des d'estudiants de secundària a estudiants universitaris. Es pot adaptar a les necessitats i al nivell de contingut de cada grup.

Per a més informació, contacta amb Gemma Simon (gsimon@gencat.cat; telèfon 93 634 73 74.

Francesc Ruiz
Francesc Ruiz va néixer a Barcelona el 1971, ciutat on viu i treballa. L’afició del seu germà gran pel col·leccionisme de còmic va descobrir-li un món que el va dur a estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Des dels anys noranta, ha centrat el seu treball plàstic en el dibuix utilitzant el còmic per explorar nous llenguatges narratius. Ell mateix l’anomena «còmic expandit»: una forma que va més enllà de les vinyetes i que ocupa espais expositius o proposa jocs que impliquen la interacció de l’espectador. Entre les seves exposicions individuals destaquen les de la Fundació Suñol de Barcelona (2012), la Contemporary Image Collective del Caire (2010), la Gasworks de Londres (2010), la Fundació Joan Miró de Barcelona (2004). Ha representat l‘Estat espanyol, juntament amb d’altres artistes, a la Biennal de Venècia de 2015. Té obra a col·leccions com el CGAC de Santiago de Compostel·la, Cal Cego de Barcelona, el Fons municipal d’art contemporani de París, el MUSAC de León i el MACBA de Barcelona.