Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Memòria sense fronteres
 
Dimecres, 08 de febrer de 2017

Memòria sense fronteres

El Memorial Democràtic rep els alumnes del col·legi Iqbal Masih (Saint-Denis, França)


Memòria sense fronteres

Un grup d'estudiants del col·legi Iqbal Masih (Saint-Denis, França) visitarà el Memorial Democràtic el 22 de febrer.

El Servei Educatiu de la institució ha organitzat una visita guiada a l’exposició 'Patufet en guerra' per als estudiants. Els nois i noies participaran també en un recorregut a peu pel barri barceloní del Raval i coneixeran la història dels bombardejos i la vida a la rereguarda en aquesta part de la ciutat.

Entendre la immigració

Els alumnes de l’Iqbal Masih tenen 14 anys i estan realitzant un projecte escolar per conèixer l'origen dels immigrants espanyols que van fer arrels a la zona de Saint Denis que esdevindria el barri on viuen, La Petite Espagne de La Plaine (“La petita Espanya de La Plana”). Quina és la història d’aquest barri? Qui eren les persones que van construir les casetes del barri? Perquè van anar a allà? Què els va passar?

De la mà dels professors d’història i llengües, tractaran de cercar les trajectòries migratòries que van viure aquestes persones en el context polític europeu marcat per les guerres i les experiències dels totalitarismes del segle XX, entre 1.914 i 1.975. Els joves analitzaran també com estan vinculats aquells moviments migratoris amb els de l’actualitat.