Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Foment de la memòria i la pau
 
Dilluns, 15 de maig de 2017

Foment de la memòria i la pau

Subvencions per a projectes destinats a la recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans


Subvencions per a projectes destinats a la recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans

Aquesta subvenció està destinada a donar suport a projectes realitzats majoritàriament a Catalunya. S’hauran d’haver realitzat en el moment de la publicació de la convocatòria i destinats a la recuperació i el foment de la memòria democràtica, i la promoció de la pau i dels drets humans.

En concret, es dóna suport a les línies temàtiques següents:

  • Línia 1. Projectes de recuperació i difusió de la memòria democràtica: preferentment, projectes de recollida de testimonis de l’exili i la deportació republicans, i de la postguerra catalana, així com també projectes de documentació i geolocalització de fosses comunes i llocs de repressió a la Guerra Civil.
  • Línia 2. Projectes de difusió i sensibilització en matèria de drets humans: preferentment, els centrats en la situació dels drets humans dins l’actual context socioeconòmic de Catalunya, i que promoguin  objectius establerts en les lleis catalanes de defensa o garantia de drets humans (infància, immigració, no discriminació, equitat de gènere i drets de les dones, LGTB i pobresa energètica).
  • Línia 3. Projectes de difusió i sensibilització en el camp de la cultura de la pau: preferentment, projectes transversals i amb incidència intergeneracional.