Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > En record de l’Olimpíada Popular
 
Dijous, 29 de juny de 2017

En record de l’Olimpíada Popular

Jornades esportives per a infants a INEFC


En record de l’Olimpíada Popular

L’any 1936 es van celebrar els Jocs Olímpics de Berlín. Aquell mateix any Barcelona va voler celebrar l’Olimpíada Popular. El cop d'estat franquista va impedir que es fessin aquells jocs alternatius, que havien de dur sis mil participants a la capital catalana del 19 al 26 de juliol. Aquest esdeveniment volia exaltar la pau i germanor entre pobles i ser una denúncia del nazisme.

80 anys després, i en el context dels actes de commemoració de la Guerra Civil, la Generalitat de Catalunya rememora aquells jocs amb la celebració d’unes jornades esportives. El 19 de juliol, 400 nens i nenes participaran en unes jornades esportives que començaran a les 9 del matí i acabaran a les 3 del migdia.

La jornada serà clausurada amb un acte institucional en el qual es retrà homenatge a les entitats que van organitzar l’Olimpíada Popular de 1936. L’acte institucional començarà a les 13 hores al centre de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona. Hi participaran el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, i el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas.

Per tal d’assistir-hi, cal fer confirmació prèvia enviant un missatge a memoriapaudh@gencat.cat o trucant al telèfon 936 347 422.

Olimpíada Popular, un ideal i un cartell

D’altra banda, el 5 de juliol, a les 18 hores, Xavier Pujadas, doctor en Història i professor de la Universitat Ramon Llull, oferirà la conferència "L'ideal de l'Olimpíada Popular". Posteriorment el doctor en història de l’Art, especialitzat en cartellisme, Santi Barjau parlarà del cartellisme durant la II República i la imatge gràfica de les Olimpíades Populars. La presentació de les conferències serà a càrrec del conseller conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència Raül Romeva. Hi participarà també el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas.

La Generalitat recorda les entitats que van organitzar l’Olimpíada Popular de 1936
Dimecres, 19 de juliol
Activitats esportives: de 9 h a 13 h
Acte d'homenatge: 13 h
INEFC- Barcelona
Avinguda de l'Estadi, 12
Barcelona

Cal confirmar-hi l'assistència (memoriapaudh@gencat.cat, telèfon 936 347 422)

Olimpíada Popular, un ideal i un cartell
Dimecres, 5 de juliol, a les 18 h
Conferències de Xavier Pujadas i Santi Barjau
Memorial Democràtic
Peu de la Creu, 4
Barcelona
Accés lliure