Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Col·lecció 'Entitats ...
 

Col·lecció 'Entitats Memorialistes' de Catalunya

'La veu dels morts silenciats'

Presentació dels dos primers volums

Anys enrere, davant de les injustícies de la guerra civil i el franquisme, diverses associacions i agrupacions socials van mobilitzar-se a favor de la pau i per la justícia civil. En un exercici de valentia, ciutadans i ciutadanes van posar en risc les seves pròpies vides per defensar les llibertats i els drets de tots els pobles.

Per no oblidar la tasca d’aquestes associacions, i fruit del compromís amb la història de les institucions catalanes, La Generalitat de Catalunya ha editat la col·lecció de llibres Entitats Memorialistes de Catalunya. La col·lecció és un reconeixement a totes les entitats memorialistes de Catalunya i un reconeixement a la seva tasca per la democràcia.


'La veu dels morts silenciats'

Dilluns, 10 de juliol, a les 19 h, tindrà lloc al Palau de la Generalitat la presentació del primer llibre, La veu dels morts silenciats, de Maria Dolors Bernal i Joan Corbalán. Tracta la història de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. Aquesta associació ha lluitat per donar a conèixer els valors i la lluita dels republicans que lluitaren a la Guerra Civil.

3.669 biberons. Història de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41

Dimarts, 25 de juliol es presentarà el segon llibre de la col·lecció Entitats Memorialistes de Catalunya. Exposa la història i les vivències dels supervivents de la “Lleva del Biberó” que després de lluitar contra el franquisme van formar l’Agrupació de la Lleva del Biberó-41.

La presentació del llibre s’emmarcarà en el 29è Acte de commemoració i homenatge a les víctimes i combatents de la batalla de l’Ebre. Aquest acte, com cada any des del 1989, té lloc al Monument de la Pau, situat a la cota 705 de la serra de Pàndols.

La jornada, que tindrà lloc a Gandesa, es desenvoluparà al llarg del dia amb un acte institucional i d’homenatge, amb la presentació del llibre a càrrec de l’autor, Andreu Caralt, i de Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.


Data d'actualització: 03.07.2017