Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Olimpíada popular  > Olimpíada popular
 

Olimpíada popular

 

La Generalitat recorda les entitats que la van organitzar l’any 36

La Generalitat recorda les entitats que la van organitzar l’any 36

L’any 1936 es van celebrar els Jocs Olímpics de Berlín. Aquell mateix any, Barcelona va voler celebrar l’Olimpíada Popular. El cop d'estat franquista va impedir que es fessin aquells jocs alternatius, que havien de dur sis mil participants a la capital catalana del 19 al 26 de juliol. Aquest esdeveniment volia exaltar la pau i germanor entre pobles i ser una denúncia del nazisme.

80 anys després, i en el context dels actes de commemoració de la Guerra Civil, la Generalitat de Catalunya rememora aquells jocs amb la celebració d’unes jornades esportives. El 19 de juliol, 400 nens i nenes participaran en unes jornades esportives que començaran a les 9 del matí i acabaran a les 3 de la tarda.

La jornada serà clausurada amb un acte institucional en el qual es retrà homenatge a les entitats que van organitzar l’Olimpíada Popular de 1936. L’acte institucional començarà a les 13 hores al centre de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona. Hi participaran el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, i el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas.

Per tal d’assistir-hi, cal fer confirmació prèvia enviant un missatge a memoriapaudh@gencat.cat o trucant al telèfon 936 347 422.

 
 
Quan

Data:  19.07.2017 

 
Avisos

Cal confirmar-hi l'assistència (memoriapaudh@gencat.cat; telèfon 936 347 422)

 
On

INEFC- Barcelona

Avinguda de l'Estadi, 12

Barcelona

 

De 9 a 13 h: activitats esportives
A les 13 h: acte institucional

Activitat gratuïta

    No hi ha informació relacionada

Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, amb la col·laboració del Memorial Democràtic