Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

'Memòria democràtica a Tarragona, un passat per no oblidar'

 
Afegeix al calendari de Google
 

El Memorial acull una mostra per entendre la Guerra Civil i les seves conseqüències a la demarcació

Memòria democràtica a Tarragona, un passat per no oblidar

L’exposició “Memòria democràtica a Tarragona, un passat per no oblidar” mostra el que va significar l’adveniment de la Segona República espanyola, el cop d’estat i el període de la Guerra Civil a Tarragona. També explica les conseqüències immediates que va tenir l’ascens del franquisme en l’àmbit legislatiu i la repressió contra la població civil, que va implicar el patiment i la mort de milers de persones.

L’exposició s’inaugurarà dimecres, 26 d’abril, a les 19 h. A continuació es portarà a terme una conferència a càrrec de Montserrat Giné, presidenta de l’AVRFT, que durà per títol “Recuperant la memòria democràtica a Tarragona 1939-1948”. La presentarà Plàcid Garcia-Planes, director del Memorial Democràtic.

Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona (AVRFT)

L’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona (AVRFT) desenvolupa la seva activitat des de l’any 2004 en l’àmbit de la memòria històrica democràtica. Les seves principals actuacions han estat la dignificació de la fossa comuna del cementiri de Tarragona i la senyalització dels Espais de Memòria en diferents indrets. En aquest període ha efectuat també homenatges a les víctimes del franquisme, ha assistit a congressos nacionals i internacionals, i ha estat convidada a participar en conferències, xerrades i activitats a diferents localitats de Catalunya.

 
 
Quan

Data:  26.04.2017 - 28.05.2017

 
 

Inauguració i conferència dimecres, 26 d’abril, a les 19 h

No hi ha informació relacionada
    No hi ha informació relacionada

Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona (AVRFT) i Memorial Democràtic