Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Memòria Democràtica a Terrassa  > Memòria Democràtica a Terrassa
 

Memòria Democràtica a Terrassa

 

Presentació de l'Espai de memòria i dels valors democràtics de la ciutat

Memòria Democràtica a Terrassa

L'Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa és una plataforma que reivindica la importància de la lluita democràtica que va fer la ciutat. Terrassa va ser coneguda com a Terrassa la roja i un important referent de la resistència a la dictadura franquista. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica. I fer-ho des del reconeixement i la difusió de la lluita contra la dictadura i la defensa de la democràcia

L'Amical de Mauthausen i altres camps, l'Associació Catalana d'Expresos Polítics, el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa, persones individuals i el Consistori de la ciutat conviden la ciutadania a assistir a l'acte de constitució d'aquest espai. També s'inaugurarà l'exposició “Resistents i deportades”, la història de la resistència i la deportació femenina, produïda per l'Amical de Mauthausen.

L'acte tindrà lloc dimecres, 7 de juny. Hi intervindran Manel Màrquez, president del Centre d'Estudis Històrics; Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic;  Enric Cama, historiador; Joan Calvo, representant de la Junta de l'Amical de Mauthausen, i la regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica de l'Ajuntament de Terrassa, Meritxell Lluís.

 
 
Quan

Data:  07.06.2017 

 
On

Arxiu Històric de Terrassa-Arxiu Comarcal del Vallès Occidental

Carrer de Baldrich, 268

Terrassa

 

18 h

Accés lliure

Ajuntament de Terrassa, Amical de Mauthausen i altres camps, l'Associació Catalana d'Expresos Polítics i amb la col·laboració del Memorial Democràtic i el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa.