Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Geopolítica i Guerra Civil al Memorial Democràtic  > Geopolítica i Guerra Civil al ...
 

Geopolítica i Guerra Civil al Memorial Democràtic

 
Afegeix al calendari de Google
 

La nova exposició explica com alguns països europeus van creure que Catalunya proclamaria la independència

Une Catalogne Indèpendante?

"Une Catalogne Indépendante? Geopolítica i Guerra Civil (1936-1939)" és una exposició produïda pel Memorial Democràtic i comissariada per Arnau González i Vilalta. La mostra explica com, en un moment determinat de la Guerra Civil, alguns països europeus van creure que Catalunya proclamaria la independència.

Geopolítica, Guerra Civil i independència

Si hi ha un període històric en el qual la història de Catalunya podria haver patit canvis radicals, aquest és la Guerra Civil. En un país en plena revolució social, diversos diplomàtics europeus i americans destacats a Barcelona especularen insistentment amb la creació d’una república catalana independent.

Els diplomàtics van expressar aquesta idea desenes de vegades en els documents enviats a Mussolini, Hitler, al govern francès o al Foreign Office britànic. De fet, tant els diplomàtics com la premsa internacional es preguntaven per què no s’acomplia una possibilitat que els semblava evident.

La resposta cal buscar-la en la realitat complexa d’una Catalunya en guerra dominada pels anarquistes. Catalunya era gairebé independent de facto i havia sobrepassat les atribucions l’Estatut del 32. Alhora estava en pugna amb el govern republicà de l’Estat i els governants catalans no van voler o no es van atrevir a anar més enllà.

La nova exposició del Memorial Democràtic és una proposta per descobrir una suma sorprenent de circumstàncies que marcaren la nostra història. Ho fa a partir de l’estudi de la visió dels diplomàtics i periodistes de França, Itàlia, Portugal, Bèlgica i la Creu Roja Internacional.

 
 
Quan

Data:  14.09.2017 - 02.03.2018

Inauguració: dijous, 14 de setembre, a les 19 h

 
On

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona

 

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 18.30 h

Dissabtes: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Diumenges: de 10 a 14 h

No hi ha informació relacionada
    No hi ha informació relacionada

Memorial Democràtic