Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Commemoracions i homenatges
 

Commemoracions i homenatges

 
 
 • 75è aniversari de l'exili republicà, 1939-2014
  Després de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 26 de gener de 1939, la fi de la Guerra civil a Catalunya era una qüestió de pocs dies. L’Exèrcit republicà en retirada i grans columnes de refugiats van omplir tots els camins que conduïen cap al nord, en direcció a la frontera amb França.
 • 'Catalunya bombardejada (1936-1939)'
  La mostra, produïda pel Memorial Democràtic, conmemora el 75è aniversari dels bombardejos a Catalunya. L'exposició, que està itinerant per Catalunya, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya  durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. Explica, amb imatges, textos i objectes originals, com afectaren els bombardeigs, quins danys comportaren, quina resposta provocaren entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtics
 • 'Catalunya en transició'
  La mostra produïda pel Memorial Democràtic i que itinerarà per Catalunya, pretén oferir una mirada catalana sobre la transició en base a dues singularitats. La primera és el procés que condueix a les eleccions generals de l'any 1977 basat en la unitat d'oposició a la dictadura franquista dels moviments socials, entitats, personalitats i les incipients forces polítiques, entorn a l'Assemblea de Catalunya. El segon tret diferenciador és el procés polític des de les eleccions del 15 de juny de 1977 a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980, que comporta un mapa polític diferenciat al que es constitueix a la resta de l'Estat.
 • 75è aniversari de la Batalla de l'Ebre
  Amb motiu del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre, esdevinguda entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938, entitats, ajuntaments i la Generalitat de Catalunya programen conjuntament un seguit d’activitats per commemorar uns fets que han marcat la nostra història més recent.